Vanhemmille ja kasvattajille

Elämän tärkein tehtävä – vanhemmuus ja kasvattajana toimiminen

Tuet lastasi tai työssäsi kohtaamia lapsia. Kannattelet ja autat lasta kasvamaan omalla polullaan. Tuet
tunnetaidoissa ja tunne-elämän kehityksessä. Mutta onko tämä oikeaa tai riittävää?

Vanhempana ja kasvattajana annamme itsestämme paljon ja kannattelemme pieniä tarvitsevia lähellämme. Lasten kasvun ja jokaisen oman persoonallisuuden ja yksilöllisten tarpeiden myötä olemme usein ymmällämme ja uuden edessä. Miten tässä pitäisi toimia, mitä tästä pitäisi ymmärtää?

Omat ajatuksemme ja riittämättömyyden tunteet voivat nousta yhteyden esteiksi ja lähdemme läsnäolemisen sijaan suorittamaan vanhemmuutta tai kasvattajana olemista. Mitä enemmän suoritamme sitä kauemmaksi etäännymme aidosta ja lämpimästä yhteydestä itsemme ja lapsen välillä.

Kasvattajana oleminen kutsuu hellittämään ja olemaan jämäkkä yhtäaikaa. Se kutsuu kosketuksiin omien tunteiden ja itsen kanssa. Sitä kautta myös lapsen kohtaaminen voi syventyä. Kun lisäksi ymmärrämme lapsen tunne-elämän kehitykseen vaikuttavia tekijöitä, voimme tukea niin itseämme kuin lasta riittävän hyvällä tavalla.

Luennoiltamme ja kursseiltamme voit saada omaan kasvattajuuteesi oivalluksia, muistutuksia,  kannattelua ja ihan niitä konkreettisiakin vinkkejä. Lue aktiivisista tapahtumistamme tapahtumasivulta.