Mitä sä rageet? -tunnetaitokirjat

TUEKSI TUNNETAITOJEN OPETTAMISEEN! Lataa kirjoihin liittyviä ilmaisia tunnepostereita verkkokaupastamme!

Kuvitetut Mitä sä rageet? -kirjat tunteista ja tunnetaidoista – nuorelle sekä kasvattajalle!

Lasten Tunnetaito-ohjaajakoulutuksen kehittäjä ja pääkouluttaja, tunne- ja taideterapiaohjaaja Anne-Mari Jääskisen kirjoittama sekä Sanna Pellicionin nuorten maailmaan kuvittama kirja tunteista ja niiden kanssa selviämisestä on julkaistu toukokuussa 2017.

Samaan sarjaan julkaistiin syksyllä 2017 aikuisille ja kasvattajille tarkoitettu Mitä sä rageet? Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen -käsikirja.

NUORTEN KIRJA

“Mun tunteet, tarpeet, kokemukset, valinnat ja toiminta.”

Toukokuussa ilmestynyt Mitä sä rageet? #tunteita sikanolosta sairaan siistiin -kirja kuvaa nuorille ja varhaisnuorille tunteiden dynamiikkaa ja sitä, miten tunteiden kanssa voi toimia, jotta on sellainen riittävän hyvä fiilis. Kirjan sanoma on voimaannuttava – sinä olet ok juuri tuollaisena! Selviät varmasti!

Kirja sisältää perustietoa tunteista ja sopii hyvin myös aikuisen luettavaksi.

Kirjassa on yli 40 kehollista, luovaa, mielikuvallista, hengitys- tai pohdintaharjoitusta, joita nuori voi tehdä itse tai aikuisen ohjaamana. Monet ammattilaiset ovat saaneet kirjasta sanoja, joilla tunteista voi kouluikäisille ja nuorille puhua.

Oppitunneilla kirjasta voidaan lukea osioita, joihin pohjautuen tehdään toiminnallisia tai pohdintatehtäviä ryhmissä ja yhdessä keskustellen.

Hinta 25,90€.

TILAA NUORTEN KIRJA TÄÄLTÄ.

Voit itse vaikuttaa tunteisiisi

Nuoret ja varhaisnuoret ovat elämänsä myllerryksessä tunteidensa ja koko minuutensa kanssa. Kuka minä olen? Onko ok tuntea näin? Miten ikinä selviän tästä?

Epävarmuudet ja jännitykset monissa eri tilanteissa värittävät nuorten maailmaa ja moni asia tuntuu uhkaavalta. Aikuisen huolen värittämät kysymykset kuullaan rageemisena – raivoamisena pikkuasioista.

– Halusin kirjassa tuoda konkreettista tietoa nuorille – mitä voit itse tehdä, miten auttaa itseäsi, sanoo Jääskinen.

– Uskon, että kirja avaa tunteita, niiden kehollisuutta ja tarpeita tunteiden takana myös vanhemmalle ja nuorten kanssa työskentelevälle.

Kirjan harjoitteita voikin tehdä myös aikuisen ohjauksella, jolloin nuori voi heittäytyä paremmin kokemaan ja oivaltamaan. Kirjassa on liitteenä kattavat tunne- ja tarvesanastot.

Kun olin lähdössä lätkäleirille, niin mua jännitti ihan tosi paljon. Tein sitä delfiinihengitysharjoitusta, ja se helpotti niin, että pystyin menemään sinne! Se oli tosi hyvä harjoitus, kun siitä tuli sellainen rauhallinen olo.

11-vuotias poika, lätkänpelaaja

Yleensä aikuiset ei osaa kirjoittaa nuorten kielellä ja olin vähän skeptinen tätäkin kirjaa kohtaan. Yllätyin, miten teksti kuitenkin kolahti. Juttuihin pystyi todella samaistumaan, munkin ikäinen.

20-vuotias tyttö, opiskelija

Oi, olisipa joku kertonut nämä asiat minulle silloin, kun itse olin nuori. Kirja kyllä pysäytti omienkin tunteiden äärelle.

Nainen, lasten kanssa työskentelevä

KASVATTAJAN KÄSIKIRJA

Alkusyksystä ilmestyi myös samaan sarjaan liittyvä käsikirja kasvattajalle, Mitä sä rageet? Lapsen ja nuoren tunnetaitojen tukeminen. Kustantajana Lasten Keskus ja Edukustannus.

Kasvattajan käsikirja auttaa niin vanhempaa kuin kasvatusalan ammattilaistakin ymmärtämään, miten lapsen tunnetaitojen kehittymistä ja oppimista voi tukea arjen kohtaamisissa ja tavoitteellisissa oppimishetkissä eri menetelmiä hyödyntäen.

Kirja ohjaa lukijaa myös pohtimaan suhdettaan omiin tunteisiinsa antaen paljon perustietoa tunteista ja niiden dynamiikasta. Tunne-elämän kehittymistä ja siihen vaikuttavia tekijöitä lapsuudessa käydään läpi niin perheen ja ryhmän tunneilmapiirin kuin hermostonkin kehittymisen kannalta. Lukijaa ohjataan myötätuntoiseen kosketukseen itsen ja omien tunteiden, ja sitä kautta lapsen kanssa. Kirjan kysymykset avaavat tunnetaitojen tukemisen tapoja sekä merkitystä arkipäivän tilanteissa.

Kirjassa on 50 monipuolista tunnetaitoharjoitetta ohjattavaksi lapsille ja nuorille.

Olen suositellut kirjaa monelle vanhemmalle! Siitä saa paljon tietoa ja ymmärrystä, ja myös myötätuntoa omiin tunteisiin, joita lasten kanssa väistämättä nousee. Kirjan kautta hoksaan nyt tilanteita vielä enemmän lapsenkin näkökulmasta, että mitä lapsi nyt ehkä kokee ja tarvitsee.

Nainen, lastentarhaopettaja

Olemme käyttäneet kirjaa toimintaterapiatiimissämme. Siitä on saanut hyviä konkreettisia keinoja tukea lapsia, joilla on tunnehaasteita.

Nainen, toimintaterapeutti

Kirja osui ja upposi! Olen ottanut harjoitteita käyttöön luokkani kanssa ja niistä on tykätty. Aihe ylipäänsä tuntuu lapsillekin olevan mieluinen. Koulutus aiheesta kiinnostaa jo kovasti. Kiitos kirjasta!

Nainen, alakoulun opettaja

 

Kasvattajan käsikirjan voit tilata verkkokaupastamme!

Kasvattajan käsikirjan hinta on 38€.

Molemmat kirjat yhteishintaan 59€ täältä.

 

Innostavaa matkaa tunteiden maailmaan!

Toivottavat Anne-Mari ja Sanna