Educassa yleisöryntäys tunnetaitojen äärellä!

Suomen johtavassa opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa Educassa nähtiin tammikuun viimeisenä lauantaina suorastaan yleisöryntäys tunnetaitojen äärellä, kun Tunne&Taidan pääkouluttaja Anne-Mari Jääskinen luennoi tunnetaitojen opettamisesta ja sen vaikutuksista lapsiin sekä aikuiseen itseensä.

Monisatapäinen yleisö tiivistyi Open Lounge -tilaan kuuntelemaan puolituntisen verran aiheesta, minkä uudistunut opetussuunnitelmakin on jo osaksi koulun tavoitteita nostanut.

“Oli vaikuttavaa nähdä opettajien valtava kiinnostus aiheeseen ja kuulla myös keskusteluissa siitä, miten syvä tarve opettajilla on auttaa ja tukea lapsia näissä elämäntaidoissa”, sanoo Jääskinen.

Luennon jälkeen keskustelua jatkettiin Lasten Keskuksen osastolla, mistä Jääskisen Mitä sä rageet? -tunnetaitokirjat vietiin kustantajalta suorastaan käsistä.

“Mahtavaa oli kuulla, kuinka moni sanoi innostuneensa tunnetaitojen tärkeydestä ja ymmärtäneensä niiden valtavan vaikutuksen ihmisen hyvinvointiin kuultuaan luennon”, Jääskinen kiittelee.

“Tuntuu lämpimältä, että pystyn näiden kirjojen kautta osaltani tukemaan opettajia vastaamaan opsin tavoitteisiin. Hienoa oli myös kuulla, miten moni jo on tehnyt tunnetyötä omissa ryhmissään ja haki siihen nyt jäsennystä ja selkeyttä.”

“Tunnetaidot ovat tulevaisuuden taitoja, joiden opettamisen myötä me jokainen aikuinen voimme vaikuttaa myötätuntoisen yhteiskunnan rakentumiseen”, Jääskinen lopetti luentonsa ja kannusti jokaista opettajaa tarttumaan rohkeasti aiheeseen.

Lue lisää tunnetaitojen opettamisen vaikuttavuuskyselystä blogijutusta Kysely kertoo: Näin tunnetaitojen opettelu vaikuttaa aikuiseen ja lapseen.