Hae mukaan Järvenpäässä 25.5. alkavaan Lasten Tunnetaito-ohjaajakoulutukseen!

Järvenpäässä toukokuussa 2018 alkava koulutus

Lasten Tunnetaito-ohjaaja MM® -koulutuksessa opiskellaan tunnetaitojen ohjaamista 3-16 vuotiaille lapsille ja nuorille omakohtaisesti ja monimenetelmällisesti (MM). Koulutuksen laskennallinen opintopistemäärä on 40op.

Koulutuksen käytyään osallistuja on saanut työkalut ohjata ryhmämuotoisia lasten tunneryhmiä, auttaa lapsia tunnekehoyhteyden ja itsetunnon vahvistamisessa sekä tukea lasta vuorovaikutuksellisesti omassa tunneilmaisussaan. Osallistujalla on ymmärrystä katsoa lapsen käyttäytymisen takana vaikuttaviin syihin ja tukea lasta hänen omalla kielellään.

Missä Järvenpäässä?

Järvenpäähän matkaat Helsingistä junalla alle puolessa tunnissa ja pitkänmatkalaisille on majoitusmahdollisuus.

Viikonloppuosiot pidämme Järvenpään modernisti sisältä remontoidulla Seurakuntaopistolla, luonnonkauniilla sijainnilla Tuusulanjärven rannalla. Seurakuntaopistolla voi myös tarvittaessa majoittua. Ainolan junapysäkiltä on matkaa Järvenpään Seurakuntaopistolle 1,6km. Bussilla Mäntsälä-Helsinki reitillä Tuusulanjärven itäpuolen reitillä jää pois Ainolan pysäkillä aivan opiston edessä. Kimppakyyditkin opiskelijoiden kesken usein sujuvat.

Arkiosiot pidämme Järvenpää-talolla, juna-aseman vieressä. Scandic-hotelli yöpymistä varten on myös vieressä.

Koulutuspaikan saaminen

Soveltuvat hakijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Avoin haku on voimassa siihen asti, kunnes ryhmä on täynnä.

Lopullisen vahvistuksen opiskelupaikan saamisesta pyrimme antamaan mahdollisimman pian hakemuksesi lähettämisestä. Paikkavarausmaksu 250€ laskutetaan heti opiskelupaikan vahvistamisen jälkeen  ja hyvitetään ensimmäisen osion yhteydessä.

Mitä koulutus sinulle antaa?

Koulutuksessa saat käytännön tietoa ja kokemuksia lapsen tunne-elämän kehityksen tukemisesta sekä tunteiden tunnistamisen ja käsittelemisen opettamisesta lapsille ja nuorille ryhmissä sekä työtehtävästäsi riippuen myös yksilöohjaukseen vietynä.

Koulutuksessa on mukana myös Satuhieronta, Draaman keinot, tunteiden vapautustekniikka EFT sekä myötäelävä väkivallaton vuorovaikutus NVC.

Koulutuksessa on kaksi rinnakkain etenevää oppimispolkua. Henkilökohtainen matka omien tunteiden äärelle sekä omien tunnetaitojen kehittäminen ja ammatillinen polku lapsen tunne-elämän kehittymisen ymmärtämiseen ja ohjaamisen taitojen kehittämiseen. Koulutus on usein voimaannuttava kasvumatka myös itseen ja omaan kasvattajuuteen.

Luovuus avaa yhteyden tunteisiin.

Koulutus on tarkoitettu pedagogisen, hoidollisen, terapeuttisen sekä sosiaalialan työntekijöille, jotka työskentelevät lasten ja lapsiryhmien kanssa päätoimisesti tai avustavissa tehtävissä tai aikovat sellaisiin tehtäviin.

Koulutus antaa perustason valmiuden käyttää Tunnetaito-ohjaamisen menetelmiä osallistujan oman työyhteisön lapsiryhmissä tai yksilöohjauksessa lapsen kanssa, osana normaalia perustehtävää tai sen lisänä. Soveltuu myös esimerkiksi yrittäjille tai yhdistysten jäsenille, jotka haluavat tarjota tunnetaitoryhmiä tai tukea lasta tunnetaidoissa osana omaa toimintaansa.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja palautteista täältä.

Luovuus minussa ja ohjaajuudessani.

Lähiosiot

Järvenpään koulutusryhmän lähipäivät ovat:

 • pe 25. – su 27.5.2018 osio 1 Seurakuntaopisto
 • su 19. – ti 21.8.2018 osio 2 Järvenpäätalo
 • pe 28. – su 30.9.2018 osio 3 Seurakuntaopisto
 • pe 9. – su 11.11.2018 osio 4 Seurakuntaopisto
 • pe 18.- su 20.1.2019 osio 5 Seurakuntaopisto (alustava aika, vahvistuu kevään 2018 aikana)
 • pe 15. – su 17.3.2019 osio 6 Seurakuntaopisto (alustava aika, vahvistuu kevään 2018 aikana)
 • pe 10. – su 12.5.2019 osio 7 Seurakuntaopisto (alustava aika, vahvistuu kevään 2018 aikana)

Koulutuksen ensimmäiset 3 päivää opiskellaan joka päivä klo 9-17.
Jatkossa opiskellaan koulutuksen ensimmäisenä koulutusiltana klo 17.00-20.30, ja sitä seuraavina kahtena päivänä klo 9-17.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää läsnäoloa jokaisella lähiosiolla, sillä koulutus on hyvin kokemuksellinen. Koulutuksen oheen suositellaan henkilökohtaista terapiaa tai ohjausta esim. keho- tai taideterapian kautta (ei pakollinen).

Itsenäinen opiskelu
Jokaisen lähiosion välissä on kirjallisia ja kokemuksellisia etätehtäviä sekä vertaisryhmätyöskentelyä. Koulutus vastaa laajuudeltaan noin 40 opintopistettä. Uudistettu koulutussisältö 1.1.2018 alkaen.

Hinta

Järvenpään syksyn koulutuksen hinta:
1. osio 550€ ja 2.-7. osiot 440€/lähiosio, sis. alv 24%.

Katso alempaa tukimahdollisuudet koulutusmaksuun.

Koulutushinta on 1.1.2018 päivitetyn koulutussisällön mukainen (40 op):
Lähiosioiden välissä on vertaistyöskentelyä ja koulutuksen ensimmäinen lähiosio on kolmipäiväinen. Koulutukseen kuuluu myös kolme opponointitehtävää pienryhmässä. Lisäksi jokaisella oppilaalla on henkilökohtainen konsultaatioaika kouluttajan kanssa lopputyöryhmäänsä liittyen. Toteutamme myös verkkotapaamisen ryhmän kesken – ei vaadi aiempaa teknistä osaamista, pelkkä tietokone ja nettiyhteys riittävät.

Koulutuskansio luentomateriaaleineen sekä luovan tunnetyöskentelyn materiaalit lähiosioilla sisältyvät hintaan. Laskutus noin viikkoa ennen kutakin osiota eli seitsemässä erässä. Lisäksi Tunnetaito-ohjaajan harjoitekansion kertakulut 79€ laskutetaan osiolla 4. Laskumuutokset 5€/kpl.

Koulutushinta on 7 kertamaksun kokonaishinta (yht. 3190€), eikä mahdollisesti pois jääviltä kerroilta ole mahdollista saada hyvitystä.

Anne-Mari Jääskinen

Hintaan sisältyy vastuukouluttaja Anne-Mari Jääskisen lisäksi vierailevat kouluttajat (oikeus muutoksiin pidätetään):

 • Sanna Tuovinen (Satuhieronta)
 • Leena Ylimäki (Draaman keinot)
 • Eija Reinikainen (ohjaajana toimiminen myös erityislasten kanssa)
 • Karita Palomäki (verkkokurssin välityksellä EFT Tapping

 

Draaman kokemuksellisia keinoja käytetään myös tunnetaitohetkissä.

Tunnetaito-ohjaajan harjoitekansio (osiolla 4) sisältää yli 100 harjoitetta, tunnetaitoryhmien suunnittelu- ja palautelomakkeet, infoa jaettavaksi vanhemmille sekä ryhmien ohjaamista tukevaa käytännön tietoa ja vinkkejä.

Koulutuksessa on viikonloppuosioissa Järvenpään Seurakuntaopistolla tee- ja kahvitarjoilu pienen suolaisen ja makean kanssa. Järvenpää-talolla arkisin ollessamme meitä palvelee Järvenpää-talon lounaskahvio omakustanteisesti.

Tukea koulutukseen?

Joillain paikkakunnilla koulutukseen on voinut hakea oppisopimuskoulutustukea tietyin ehdoin. Kysy lisää oman paikkakuntasi oppisopimuskoulutuskeskuksesta. Oppisopimuskoulutustuki edellyttää vakituista työsuhdetta.

Myös monet työnantajat ja kunnat ovat osallistuneet työntekijänsä kouluttautumiseen. Lue lisää työntantajan saamista hyödyistä täältä.

Aikuiskoulutustuen edellytykset eivät täyty Järvenpään koulutuksen osalta sillä yksityisen oppilaitoksen opintoihin ei aikuiskoulutustukea ole mahdollista saada.
Tuen saamisehtojen täyttymisestä ja oman koulutuksen kuulumisesta aikuiskoulutustuen piiriin saa tarvittaessa lisätietoa Koulutusrahastolta www.koulutusrahasto.fi. Aikuiskoulutustuki edellyttää kokoaikaiseksi opiskelijaksi ryhtymistä tietyksi ajaksi.

Koulutukseen hakeminen

Järvenpään koulutuksiin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella: koulutus (at) tunnejataida.fi

Kirjoita itsestäsi ja elämäntilanteestasi vapaa, tiivis (max. 1,5s) kuvaus, jossa kerrot ainakin seuraavat asiat:

 1. Aiemmat koulutukset ja työtehtäväsi (eritoten tunnetaito-ohjaajuuteen mielestäsi liittyvät)
 2. Miksi hakeudut koulutukseen?
 3. Miksi haluat oppia tunnetaitojen ohjaamista lapsille ja/tai nuorille?
 4. Millaista työskentelyä olet itsesi ja tunteidesi kanssa tehnyt?
 5. Kerro lyhyesti elämäntilanteestasi
 6. Miten mahdollistat opiskelun ajallisesti (sekä lähiosiot että etenkin niiden väliset oma-aikaiset opiskelut – kirjallisuuteen tutustumiset, havainnointitehtävät ja kirjallisten tehtävien tekemiset)?

Tuo halutessasi esille myös muita asioita itsestäsi, kuten vahvuutesi ja haasteesi. Muista yhteystietosi. Otsikoi hakemuksesi sen koulutusryhmän mukaisesti, mihin haet. Lue ennen hakemista vielä koulutuksen peruutusehdot

Koulutus ei sovellu akuutissa kriisissä olevalle sen vaativuuden ja mahdollisten syvienkin tunneprosessien takia, ellei tukena ole omaa terapiaa koulutuksen rinnalla. Ilmoita silloin hakemuksessasi näistä. Tarvittaessa kouluttaja on sinuun yhteydessä ennen koulutuksen alkua.

Koulutukseen otetaan max.16 opiskelijaa. Paikat varataan soveltuville hakijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tasapainoa ja harmoniaa luovan tunnetyöskentelyn avulla.
Koulutusassistenttimme Katja Forsström

Kysy lisää tai lähetä hakemuksesi: Koulutusassistentti Katja Forsströmille osoitteeseen koulutus (at) tunnejataida.fi

Kerrothan viestissäsi, mihin koulutusryhmään haet.

Majoituksesta voit kysyä Seurakuntaopistolta: gitta.nyyssonen (at) kirkkopalvelut.fi sekä Järvenpää-talon lähellä sijaitsevasta Scandic-hotellista.

Tervetuloa mukaan tunteiden maailmaan!