Järvenpään Lasten Tunnetaito-ohjaajakoulutus

Puhuttelevatko tunnetaidot? Haluaisitko tukea lapsia tai nuoria toimimaan itsensä ja tunteidensa kanssa rakentavasti? Haluatko voimaannuttaa lasta hänen omassa elämässään?

Tunnekortteja valitsemassa.

Tule mukaan kokemukselliseen ja syvälliseen vuoden ammatilliseen täydennyskoulutukseen, jossa pääset itsekin matkalle omiin tunteisiisi ja saat monipuolisen työkalupakin niin arkeesi kuin työhösikin lasten kanssa!

Koulutuksessa saat käytännön tietoa ja kokemuksia lapsen tunnekehityksen tukemisesta sekä tunteiden tunnistamisen ja käsittelemisen opettamisesta n.4-14 vuotiaille lapsille yksilötyössä sekä ryhmissä.

Luovuus avaa yhteyden tunteisiin.

Koulutus on tarkoitettu pedagogisen, hoidollisen, terapeuttisen sekä sosiaalialan työntekijöille, jotka työskentelevät lasten ja lapsiryhmien kanssa päätoimisesti tai avustavissa tehtävissä tai aikovat sellaisiin tehtäviin.

Koulutus antaa perustason valmiuden käyttää Tunnetaito-ohjaamisen menetelmiä osallistujan oman työyhteisön lapsiryhmissä tai yksilöohjauksessa lapsen kanssa, osana normaalia perustehtävää tai sen lisänä. Soveltuu myös esimerkiksi yrittäjille tai yhdistysten jäsenille, jotka haluavat tarjota tunnetaitoryhmiä tai tukea lasta tunnetaidoissa osana omaa toimintaansa.

Lue lisää koulutuksen sisällöstä ja palautteista täältä.

Luovuus minussa ja ohjaajuudessani.

Opiskeluajoista

Järvenpään koulutusryhmän lähipäivät ovat:

 • 10.-12.11. pe-ilta -su 1/7 Seurakuntaopisto
 • 23.-25.1. ti-ilta – to 2/7 Järvenpäätalo
 • 21.-23.3. ke-ilta -pe 3/7 Järvenpäätalo
 • 10.5.-12.5. to-ilta-la 4/7 Seurakuntaopisto (huom. Helatorstai)
 • 24.-26.8. pe-ilta -su 5/7 Seurakuntaopisto
 • 3.-5.10. ke-ilta -pe 6/7 Järvenpäätalo
 • 7.-9.12. pe-ilta -su 7/7 Seurakuntaopisto

Koulutus ensimmäisenä koulutusiltana klo 17.00-20.30, ja sitä seuraavina kahtena päivänä klo 9-17. Tässä koulutusryhmässä on kolme viikonloppu- ja neljä arkiosioita.

Koulutukseen osallistuminen edellyttää läsnäoloa jokaisella lähiosiolla, sillä koulutus on hyvin kokemuksellinen. Koulutuksen oheen suositellaan henkilökohtaista terapiaa tai ohjausta esim. keho- tai taideterapian kautta. Jokaisen lähiosion välissä on kirjallisia ja kokemuksellisia etätehtäviä. Koulutus vastaa laajuudeltaan noin 35 opintopistettä (uudistettu koulutussisältö 1.6.2017 alkaen).

Hinta

Järvenpään syksyn koulutuksen hinta:
365€/lähiosio, sis. alv 24%. Koulutushinta on 1.6. päivitetyn koulutussisällön mukainen (35op).

Koulutuskansio luentomateriaaleineen sekä luovan tunnetyöskentelyn materiaalit lähiosioilla sisältyvät hintaan. Laskutus noin viikkoa ennen kutakin osiota eli seitsemässä erässä. Lisäksi Tunnetaito-ohjaajan harjoitekansion kertakulut 69€ laskutetaan osiolla 4. Laskumuutokset 5€/kpl.

Koulutushinta on 7 kertamaksun kokonaishinta (yht. 2555€), eikä mahdollisesti pois jääviltä kerroilta ole mahdollista saada hyvitystä.

Hintaan sisältyy vastuukouluttaja Anne-Mari Jääskisen lisäksi vierailevat kouluttajat

 • Sanna Tuovinen (Satuhieronta)
 • Anu Raines (Eheyttävä Satutaide)
 • Eija Reinikainen (ohjaajana toimiminen myös erityislasten kanssa)
 • Karita Palomäki (verkkokurssin välityksellä EFT Tapping
Eheyttävän Satutaiteen kokemuksellisia hetkiä.

Tunnetaito-ohjaajan harjoitekansio (osiolla 4) sisältää yli 100 harjoitetta, tunnetaitoryhmien suunnittelu- ja palautelomakkeet, infoa jaettavaksi vanhemmille sekä ryhmien ohjaamista tukevaa käytännön tietoa ja vinkkejä.

Koulutuksessa on viikonloppuosioissa Järvenpään Seurakuntaopistolla tee- ja kahvitarjoilu pienen suolaisen ja makean kanssa. Järvenpää-talolla arkisin ollessamme meitä palvelee Järvenpää-talon lounaskahvio omakustanteisesti.

Koulutukseen on ollut mahdollista hakea tukea oman alueen oppisopimuskoulutuskeskuksesta, mikäli olet vakituisessa työsuhteessa alalla.

Koulutukseen hakeminen

Järvenpään koulutuksiin haetaan vapaamuotoisella hakemuksella: koulutus (at) tunnejataida.fi

Kirjoita itsestäsi ja elämäntilanteestasi vapaa, tiivis (max. 1,5s x A4) kuvaus, jossa kerrot ainakin seuraavat asiat:

 1. Aiemmat koulutukset ja työtehtäväsi (eritoten tunnetaito-ohjaajuuteen mielestäsi liittyvät)
 2. Miksi hakeudut koulutukseen?
 3. Miksi haluat oppia tunnetaitojen ohjaamista lapsille ja/tai nuorille?
 4. Millaista työskentelyä olet itsesi ja tunteidesi kanssa tehnyt?
 5. Kerro lyhyesti elämäntilanteestasi
 6. Miten mahdollistat opiskelun ajallisesti (sekä lähiosiot että etenkin niiden väliset oma-aikaiset opiskelut – kirjallisuuteen tutustumiset, havainnointitehtävät ja kirjallisten tehtävien tekemiset)?

Tuo halutessasi esille myös muita asioita itsestäsi, kuten vahvuutesi ja haasteesi. Muista yhteystietosi. Otsikoi hakemuksesi sen koulutusryhmän mukaisesti, mihin haet. Lue ennen hakemista vielä koulutuksen peruutusehdot

Koulutus ei sovellu akuutissa kriisissä olevalle sen vaativuuden ja mahdollisten syvienkin tunneprosessien takia, ellei tukena ole omaa terapiaa koulutuksen rinnalla. Ilmoita silloin hakemuksessasi näistä. Tarvittaessa kouluttaja on sinuun yhteydessä ennen koulutuksen alkua.

Koulutukseen otetaan max.16 opiskelijaa. Paikat varataan soveltuville hakijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutusassistentti Katja Forsström.

Kysy lisää tai lähetä hakemuksesi: Koulutusassistentti Katja Forsströmille osoitteeseen koulutus (at) tunnejataida.fi

Kerrothan viestissäsi, mihin koulutusryhmään haet.

Majoituksesta voit kysyä Seurakuntaopistolta: kati.valiaho (at) seurakuntaopisto.fi sekä Järvenpää-talon lähellä sijaitsevasta Scandic-hotellista.

Tervetuloa mukaan tunteiden maailmaan!