“Tämä koulutus on ihan kymppi plus!” Tampereelta valmistui jo toinen ryhmä Lasten Tunnetaito-ohjaajia

Tampereen kesäyliopistolta valmistui tammikuussa jo toinen ryhmä Lasten Tunnetaito-ohjaajia. Tähän upeaan ammattilaisten joukkoon kuuluu sekä toiminta- että puheterapeutteja, opettajia, varhaiskasvattajia, yrittäjiä kuin lähi- ja mielenterveyshoitajiakin.

Kaiken kaikkiaan Lasten Tunnetaito-ohjaajaksi on valmistunut jo yli 200 kasvatusalan ammattilaista, ja heidän vetämissään ryhmissä on viety tunnetaitoja tuhansille lapsille.

Lasten Tunnetaito-ohjaaja -koulutusmatka on ollut yksi tämän hetkisen elämäni merkittävin prosessi, joka jatkuu edelleen ja varmasti vielä pitkään!

Tunne&Taida onnittelee vielä kerran!

Ohjaajuudesta oli opittu paljon. Mikä on olennaista ja missä halutaan vielä kehittyä?

Miten opiskelijat kokivat vuoden oppimismatkansa?

Vaikka työtä lasten parissa on tehnyt jo jonkin aikaa, antoi tunnetaito-ohjaaja-koulutus aivan uudenlaista syvyyttä ja ohjaamisen taitoa omaan tekemiseen.

Koulutus antoi lisää ymmärrystä lapsen toiminnan taustalla olevista syistä, ja tätä kautta uudenlaisia keinoja lähestyä ja ohjata lasta. Koulutus antoi myös runsaasti uusia työvälineitä, menetelmiä ja käytännön harjoituksia tulevaan.

Sain paljon lisätietoa teoriatasolla tunteista, stressistä, aivojen toiminnasta, hermostosta yms., mikä on lisännyt ymmärrystä ihmisen käyttäytymisestä.

Koen, että olen oppinut paljon myös itsestäni ja omista tunteistani ja niiden taustalla vaikuttavista asioista. Tämä on ollut yksi tärkeimmistä opeista ja toisaalta se on antanut paljon myös ohjaajana kasvamiseen.

Tampereella 16.1. valmistuneiden ja viittä vaille valmistuneiden ohjaajien juhlaa!

Lähipäivät ovat painuneet ihanana muistona mieleen. Oppimistani ovat tukeneet erityisesti ryhmässä tapahtuneet keskustelut ja toteutetut harjoitteet.

Kouluttajan tapa puhua elävästi ja innostuneesti sekä kohdata jokainen osallistuja tuntui tosi hyvältä. Tarjosit hyvän mallin tuleville ohjaajille.

Koulutus on ollut todella ammattitaitoinen, sisältö on ollut huikea ja erittäin mielenkiintoinen. Koulutuksen monimuotoisuus on ollut hieno asia. Ensimmäinen koulutus missä ei ole tullut kyllästymistä.

Lasten tunnetaitoryhmissä oli opeteltu mm. jämäkkyyttä ja oikeus omiin rajoihin oli jäänyt myös lasten mieleen.

Entä mitä tapahtui lopputöinä tehdyissä lasten tunnetaitoryhmissä?

Olin yllättynyt siitä, kuinka kaikki lapset ryhmässä heittäytyivät tunnemaalaukseen ja siitä, että vaikka maalausten aikana saatettiin puhua niitä näitä, maalauksista kertoessaan oltiin aina aiheen ytimessä.

Ryhmässä tapahtui palautteiden mukaan selvää muutosta kymmenen kerran aikana. Tunnesanat tulivat aktiivisempaan käyttöön sekä kotona että päiväkodissa. Myös tunteiden säätelyssä ja ilmaisussa näkyi muutosta.

Tunnetaitoryhmissä oli harjoiteltu vaikka mitä!

Tosi mukava kerho, tunnit aina erilaisia ja kivoja. Joskus on ihanan toimeliaita tunteja, mutta joskus myös rentouttavia. Mä tykkäsin erityisesti kaikista luovista taidejutuista ja tunteisiin liittyvät leikit oli mukavia. Opin paljon uutta eri tunteista.

Tunnetaitoryhmään osallistunut nuori

Meillä jokaisella on tunnetaitoja, joita käytämme joka ikinen päivä arkisissa ohikiitävissä hetkissä. Usein huomaamattammekin. Voimme kuitenkin aina kehittää omia taitojamme ja parantaa siten oman elämämme laatua ja vaikuttaa niin myös ihmissuhteisiimme, perheemme hyvinvointiin kuin terveyteemmekin. Itsestään saa pitää huolta ja itsensä puolella saa kulkea!

Lapset oppivat tunnetaitoja meiltä aikuisilta. Niiltä, joiden kanssa he viettävät arkeaan. Siksi tunnetaito-ohjaajia tarvitaan. Mallintamaan, ohjaamaan ja olemaan läsnä ihmisenä ihmiselle. Tuntevana ja yhdessä tunteiden maailmaa tutkien.

Sillä tutkittavaa siinä tosiaan riittää!


Sinustakin Lasten Tunnetaito-ohjaaja?

Lasten Tunnetaito-ohjaajakoulutus on vuoden pituinen ammatillinen täydennyskoulutus, jota voi
opiskella eri puolilla Suomea kesäyliopistoilla. Täältä löydät alkavat ja meneillään olevat koulutusryhmät.

Etsi itseäsi lähinnä alkava ryhmä ja hae mukaan kasvavaan joukkoomme!

Kokemuksia voit lukea täältä tai katsoa lyhyen videon opiskelijoiden kertomana täältä.