“Tunnetaidot ovat avain kaikelle oppimiselle” Vastavalmistuneet Lasten Tunnetaito-ohjaajat valmiina ohjaustyöhön!

Tuoreet Lasten Tunnetaito-ohjaajat valmistuivat Järvenpään Seurakuntaopistolla 10.12. Joukko ammattilaisia on matkannut vuoden koulutuksessa niin omiin tunteisiinsa, kehittänyt omia tunnetaitojaan kuin oppinut tunnetaitojen ohjaamista kokemuksellisesti lapsiryhmissä.

Oli mahtava matka! Kiitos!

Tunnetaitoja on harjoiteltu toiminnallisesti niin luovan tunnetyöskentelyn, kehollisuuden kuin sadun ja leikinkin kautta. Kattavalla monimenetelmällisellä työkalupakillaan ohjaajat tukevat lasten tunnetaitojen kehittymistä kukin omalla työsarallaan lasten parissa.

Tunnemittareita.

Tunnetaitoryhmästä moni lapsi oli saanut tukea ja lapsen arki oli helpottunut. Omakin ryhmäkokemus ohjaajana oli palkitseva.

Ohjaajat kokivat vahvasti, että tunnetaitoja on tärkeä opetella juuri ryhmissä, koska tunteet syntyvät ja elävät meissä kaikissa vuorovaikutuksessa. Ryhmä tarjoaa lapsille peilauspintaa toisistaan ja ryhmätilanteiden kautta tunteita päästään avaamaan konkreettisesti.

Koulutuksesta saa hyviä eväitä myötätuntoiseen vuorovaikutukseen ja ymmärrystä lapsen tunteista ja tarpeista tunteiden takana.

Lasten Tunnetaito-ohjaajat Järvenpäässä 10.12.2017 Kuvasta puuttuu yksi ryhmämme jäsen.

Palautteita koulutuksesta:

– Kurssi on ollut yksi eheyttävimmistä kokemuksistani, koska kouluttajalla on upea kyky nähdä hyvyys ja kauneus jokaisessa meissä keskellä oppimispolkuamme.

– Suosittelen koulutusta ihan kaikille! Itsensä takia kannattaa lähteä mukaan – oman kasvun, hyvinvoinnin, rajojen asettamisen opettelun, työelämässä jaksamisen hyväksi..

Koulutuksen jälkeen voi ymmärtää syvästi ja sydämellä jokaista ihmistä, niin lasta kuin aikuista.

– Toivoisin tämän koulutuksen osaksi niin opettajien, lastentarhanopettajien kuin lastenhoitajienkin peruskoulutusta.

– Koulutus on ollut upea matka ja syväsukellus myös itseensä, kun on avoimesti lähtenyt mukaan.

– Koulutus on ollut hyvin järjestetty ja tunnelma lämminhenkinen.

Itsen ja toisen kohtaamista myötätunnolla.

Tämä tietous tunnetaidoista kuuluisi ihan jokaiselle!


Lasten Tunnetaito-ohjaajakoulutus on vuoden kestävä ammatillinen
täydennyskoulutus. Koulutuksessa kuljetaan kahta rinnakkaista linjaa: oma tunnematka itseen ja omien tunnetaitojen kehittäminen sekä ammatillisen tiedon ja kokemuksen kartuttaminen lasten tunnetaitojen ohjaajana ja lapsen tunne-elämän kehittymisen ymmärtäjänä.

Koulutuksia järjestetään ympäri Suomea. Vuonna 2018 koulutuksia alkaa ainakin Järvenpäässä, Oulussa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Ylivieskassa. Tarkemmat koulutuskohtaiset tiedot päivitetään sivuillemme mahdollisimman pian tammikuun aikana.

Luovassa tunnetyöskentelyssä on lupa ilmaista itseään niinkuin kokee – ilman hienon lopputuloksen painetta.