Titta Karanta

”Ilman armollisuutta itseään kohtaan ei voi olla armollinen muita kohtaan”

Titta toimii Lasten Tunnetaito-ohjaajakouluttajana Pohjois-Suomen koulutusryhmissämme. Titta on kokenut kouluttaja ja luennoitsija ja saa kiitosta rauhallisuudestaan ja selkeydestään sekä helposta lähestyttävyydestään. Titan ohjaamana matkaa itseen on turvallista taittaa. Titalla on taustaa myös NLP-kouluttajana ja erityisenä mielenkiinnon kohteenaan Titalla on ylisukupolviset tunnetaakat ja -mallit.

Palautteita Titasta:

Ohjaajan rauhallisuus ja läsnäolevuus teki minuun syvän vaikutuksen.

Aivan ihana ja antoisa ilta oli, ja sain aivan konkreettisiakin vinkkejä tunteiden käsittelyyn ja kohtaamisiin ihmisten kanssa.

Lämmin kiitos luontevasta, lähelletulevasta, elämänmyönteisestä ja herkästä esityksestäsi. Esitykselläsi rohkaisit minua itkemään tunteitani ulos. <3

Löysit oikeat kysymykset oikeaan hetkeen. Ohjasit oikeaan suuntaan lempeästi ja myötätuntoisesti. Loit luottamusta ja uskoa siihen, että vastaukset löytyvät itsestäni.

Ohjaaja oli rauhallinen, verbaalisesti lahjakas. Ohjeet olivat helposti ymmärrettäviä. Tiesi, mitä piti tehdä. Ohjaajan läsnäolo oli rauhoittava. Ei tarvinnut analysoida omia tuntemuksia, mitä nyt mietin ja miltä minusta tuntuu. Pystyi antautumaan harjoitteiden vietäväksi.

”Lapsen hyväksyvä kohtaaminen on ollut minulle kutsumus, minulla on ollut koko aikuisikäni voimakas sisäsyntyinen tarve tehdä työtä lasten hyväksi. Lapsi ja lapsuus on aiheena niin arvokas että sen kanssa työskentely antaa työlle suuren ja syvällisen merkityksen.

Olen kohdannut elämäni aikana monia kriisejä ja käsitellyt sisäistä turvattomuuttani ja tunteitani myös pitkässä terapiassa. Elämänkokemus ja omakohtainen prosessi syvimpien kokemusten äärelle on tuonut syvyyttä ihmisten kohtaamiseen. Olen kokenut todeksi lauseen: Ei voi viedä toista sinne missä ei ole itse ollut. Minusta löytyy turvaa toiselle ihmiselle – uskallan olla läsnä ja toisen tukena tunnetilanteissa.

Itselleni reilu vuoden matka lasten tunnetaito-ohjaajan opinnoissa oli monipuolinen ja mielenkiintoinen prosessi, joka yllätti syvyydellään ja kokonaisvaltaisuudellaan. Oppimiseni eteni syvän omakohtaisuuden kautta yhä syvempää sydämen tasolla tapahtuvaa lapsen kohtaamista kohti.

Opiskelun aikana kokemukset ja oivallukset ovat tuoneet minut vahvalla ja väkevällä tavalla inhimillisyyden äärelle, siihen mitä ihminen lopulta tarvitsee; toista ihmistä. Ilman armollisuutta itseään kohtaan ei voi olla armollinen muita kohtaan. Yhä enenevissä määrin ymmärrän oman matkan merkityksellisyyden juuri tässä työssä.

Kouluttajana vahvuuteni ovat läsnäolon ja kohtaamisen taidoissa. Olen empaattinen ja rauhallinen, turvallisuutta välittävä persoona ja uskon, että tunneasioiden kanssa työskentelyssä juuri ne ovat tärkeitä ja keskeisiä ominaisuuksia.

Omakohtainen kokemukseni sekä syvä kiinnostukseni tunnetaitojen tukemista kohtaan ovat tärkeä asia kouluttajana toimimisessa. Kokemus vanhemmuudesta suurperheen äitinä antaa myös syvyyttä kokemukselliseen puoleen. Myös pitkä kokemus kouluttajana ja sekä yksilöohjauksesta ovat voimavarojani kouluttajana toimimisessa.

Lämpimästi tervetuloa Lasten Tunnetaito-ohjaajakoulutukseen! On hienoa kokea ja oppia yhdessä.

Lue myös Titan haastattelu lehtiartikkelista Päivämies-lehdestä 1.8.2018 Lapsi oppii tunnetaitoja aikuisen tuella.

Titan tavoitat sähköpostitse: titta (at) tunnejataida.fi